5 juin 2011

Couture japonais


La  robe d'éte boutonnée de livre Lisette.

Tak tyhle saty z namorniho modreho lnu usila moje zlata a trpeliva mamka. Jsou z knizky japonske siti. V Cechach zrejme jeste nevysla, ale tady jsou japonske knizky o siti velmi popularni. Bohuzel ty velikosti jsou do 42 a tudiz poctive ceske zenstiny musi strih predelavat.
Pro zvedave knizka se jmenuje Lisette, mes carnets de couture. Vsechno je usito ze lnu nebo bavlneneho platna a zdobi knofliky nebo krajkou. Moc krasne se nosi.
Od jakteziva jsem mela veliky respekt ku svadlenkam, co dokazily usit cokoliv na sebe. ja se do toho nikdy nechtela poustet. ovsem dnesni leto me jaksi donutilo sve obavy ponechat hodne daleko za mnou a vrhla jsem se do siti.
Nejprve jsem uplne bez rozmysleni zakoupila knizku Coton, lin et Liberty . . . bavlna, len a kvetinove latky. . .  Liberty je vsak souhrny nazev pro latky vetsinou s kvetinovym vzorem a s cenou trosku presahujici 25eur/m . Ovsem z takovychto latek se sije jako pohadka.
Knizku napsala Astrid Le Provost a konecne obsahuje modely do velikosti 44. Tudiz nemusim ani moc pridavat :o) a strihy jsou delane jako Belletciny, uz s pridavkem na svy. mam usitou halenku na raminka a musela jsem se poklepat na rameno . . .Miso, ses fakt dobra !!! . . . :o) Je teda totalne nedokonala, ale je moje. Az zvladnu usit z nejake poradne latky, asi na to padne Patricie Bravo s jejim Bazarem, prijdu se pochlubit.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Moc vam vsem dekuji za nahlednuti a vase komentare.